Ben jij werkzaam op een school of wil je iemand op jouw school aan de mouw trekken om aan de slag te gaan met energiebesparing? Goed nieuws! Het Kenniscentrum Ruimte-OK biedt programma’s en hulpmiddelen speciaal voor scholen die willen besparen op energie.

Handige tools die je kunt gebruiken zijn de Checklist en Rekentool van Ruimte-OK. De checklist helpt je om te ontdekken wat op jouw school nog verbeterd kan worden om energie te besparen. Door de checklist stap voor stap door te nemen, krijg je inzicht in mogelijke verbeteringen die je kunt doorvoeren in het schoolgebouw. Met behulp van de rekentool kun je de potentiële energiebesparing berekenen door specifieke maatregelen te nemen. Een handig hulpmiddel om de meest effectieve acties te vinden en de energiebesparingsmogelijkheden van jouw school te bepalen.

Kenniscentrum Ruimte-OK heeft een programma ontwikkeld om scholen te ondersteunen bij het gebruiken van zulke tools, en om stappen te zetten met energiebesparing. Dit programma bevat praktische oplossingen en ideeën die je kunt implementeren om het energieverbruik op school te verminderen. Je vindt er richtlijnen en aanbevelingen om de verwarmings- en koelsystemen te optimaliseren,  efficiënter gebruik te maken van verlichting en apparatuur en andere hoog- en laagdrempelige oplossingen. Door deze maatregelen toe te passen, kun je aanzienlijk besparen op energiekosten, ook in de zomer!

Door gebruik te maken van de programma’s en hulpmiddelen van het Kenniscentrum Ruimte-OK, kun je als school op een actieve en enthousiaste manier aan de slag gaan met energiebesparing. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar leidt ook tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk de links hieronder om meer te weten te komen over de programma’s en hulpmiddelen van het Kenniscentrum Ruimte-OK en zet jouw school op weg naar een energiezuinige toekomst!

Programma Scholen Besparen Energie

Checklist energiebesparing op scholen

De rekentool Energieverbruik

Laat je school stralen met energiebesparing!